Handige links
Sponsors:

Stichting Goeie Grutten ondersteunt ondernemende stichtingen die werken aan een duurzame, gezonde en rechtvaardige maatschappij.
Website

Regio Zuid-Hollandse Delta: De eilanden Goeree-Overflakkee, Hoeksche Waard en VoornePutten werken samen in de Zuid-Hollandse Delta. In de Regio Deal bundelen we onze krachten op de thema’s Duurzaamheid, Agrifood, Landschap & Toerisme en Onderwijs & Arbeidsmarkt.
Website

Rotterdam de boer op! is een brede beweging van boeren, natuurbeschermers en ondernemers & andere organisaties in het landbouw- en voedselsysteem. Samen werken we aan meer biodiversiteit in het Rotterdamse ommeland, eerlijk geproduceerd eten voor de stad én een goede boterham voor groene boeren.
Website

Platform Duurzaam Dordrecht: Samenwerking met en ondersteuning van initiatieven van particulieren, ondernemers, instellingen, overheid en andere organisaties om duurzaamheid en duurzame ontwikkelingen in Dordrecht te bevorderen. Werkgroep Voedsel van Dichtbij stimuleert dat voedsel dat lokaal en in de regio wordt verbouwd hier wordt geconsumeerd.
Website

De Transitiecoalitie Voedsel is een coalitie van Nederlandse koplopers in de wereld van landbouw, voedsel, natuur en gezondheid, en werkt aan nieuwe oplossingen voor het huidige landbouw- en voedselsysteem dat ecologisch, sociaal en economisch steeds meer vastloopt. In relatie tot documentaire De Queeste is zij een partner die de dialoog faciliteert over de verschillende transitiethema's die in de film aan de orde komen.
Website

Makers van documentaire De Queeste:

ARCO IRIS projecten: Beeld & Verbeelding. Beelden oproepen die mensen aan het denken zetten. Beelden die aanzetten tot beweging. ARCO IRIS projecten richt zich in de persoon van Kees van Berchum al 30 jaar met groot enthousiasme op communicatie via audiovisuele media en multimedia. Inspirerende en impactvolle presentaties zoals corporate films, multi-screen presentaties, virtuele rondleidingen, infofilms, muziekfilms, animated visuals en documentaire projecten zagen het levenslicht. Creativiteit is daarbij het sleutelwoord.
Website

Bert den Boer werkt zelfstandig als procesbegeleider in rollen als trainer, adviseur, schrijver en coach via BBdB.
email: info@bbdb.info

Partners:

Landzicht Biologisch: Ons familiebedrijf levert het jaarrond een biologisch assortiment met veel lokale seizoensproducten, van eigen boerderij, maar ook van bio-collega’s.
Website

BI-JOVIRA, een akkerbouwbedrijf dat begin 2018 besloot om z’n bedrijfsvoering over een totaal andere boeg te gooien. We schakelden van reguliere landbouw om naar biologische regeneratieve landbouw: een landbouwmethode die gericht is op het versterken van de natuurlijke hulpbronnen (zoals de bodem) in plaats van deze uit te putten.
Website

Kwekerij Frank de Koning: een modern biologisch-dynamisch glastuinbouwbedrijf met vier locaties in Brielle en Tinte. In de kassen van Frank worden in rotatie paprika’s, tomaten, komkommers en aubergines geteeld. Biodynamisch telen laat de natuur zijn werk doen voor zowel een optimaal gewas, aantoonbaar gezondere groente als met minimale impact voor de omgeving.
Website

Korte keten en gezond eten

Eet natuurlijk lokaal en draag zo bij aan meer bloemen, vogels en insecten op het Rotterdamseplatteland én een eerlijke boterham voor de boer. Wel zo lekker toch?
Website

Rechtstreex: Onze missie is om eten uit een lokale voedselketen zo toegankelijk mogelijk te maken voor mensen die bewust willen eten, zodat zoveel mogelijk van wat we eten van lokale boeren en makers komt. Zo willen we een transparante, sociale voedselketen bouwen.
Website

MaatschapWij zet al meer dan zeven jaar denkers en doeners in de schijnwerpers die onze samenleving groen, gezond en verbonden maken. Lokaal en gifvrij voedsel is gezonder voor de bodem, de boer én de burger. Bovendien geeft het voldoening om je boodschappen bij een ecologische voedselproducent te doen. Een overzicht.
Website